RSS Feed

ZIUA DRAPELULUI: Albastru (azur), galben (aur) și roșu (de obicei sângeriu) – culorile din viața românilor

vezi toate articolele de
26 Jun 2015 la 13:32 comenteaza acum 1359 vizualizari.

Pentru că azi e Ziua Drapelului și iar ne vom striga iubirea, prețuirea, loialitatea și alte sentimente mărețe pe întreg globul.

Când eram copil, înainte de începerea orelor școlare, cântam cele trei culori, asta era regula. La un moment dat am avut destul de mari probleme cu stema – nu reușeam niciodată să răspund corespunzător atunci când trebuia să explic toate elementele – partea cu sonda care se ridica țanțoșă spre cer mă scotea din sărite. Dar la culori, ei bine, la culori nu mă întrecea nimeni.

Pentru că: Albastru (sau azur) – aerul, cel mai nobil element după foc. Simbolizează blândețea, frumusețea, noblețea și buna credință. Pacea. Galben (sau aur) – simbol al forței, bogăției și purității, precum și al holdelor aurii de grâu din timpul verii și roșu – simbolizează mărirea, bravura, îndrăzneala și generozitatea, sângele vărsat în lupte, puterea de viață și energia strămoșească. Tananam! Ei, nu că sună glorios?

Și-atunci, dacă tot e pe culori hai să ne reamintim ce sărbătorim azi.

Albastru (sau azur) – blândețea – se încadrează la calitățile și virtuțile poporului român (așa scrie peste tot) – eu am să dau exemple de blândețe din prezent:

 • Judecarea în stare de libertate (înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar) a agresorilor fetei de 18 ani care a fost violată anul trecut când se întorcea de la școală în localitatea Văleni din județul Vaslui. Șapte tineri au violat ore în şir o elevă navetistă, până şi-a pierdut cunoștința. Cu toate acestea, eliberarea din măsura de arest a fost motivată de judecătorii vasluieni prin prisma lipsei antecedentelor penale, susținând că „măsura arestării preventive nu mai întrunește cerința proporționalității acesteia cu gravitatea acuzației aduse acestora”.
 • Un studiu al organizatiei “Salvați Copiii” constata că unul din trei părinți români și-a bătut copilul în 2014.
 • Cruzime fără margini la Năvodari, unde HINGHERII OMOARĂ câinii în bătaie. Câinii sunt scoşi dintr-o cuşcă metalică cu ajutorul unui laţ şi trântiţi de placa de beton. Hingherii îi duc apoi în zonele amenajate, unde începe măcelul.
 • Conform raportului anual al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 102 persoane au decedat în închisoare în 2013, 26 dintre acestea suferind o moarte violentă. Pâna la mijlocul lunii iunie, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat România în 11 cazuri pentru condiţiile neadecvate şi tratamentele inumane şi degradante din închisori.

Frumusețea:

 • “Blonda de la Cotroceni” a renăscut din propria cenuşă! Paparazzii SPYNEWS au surprins-o pe Elena Udrea în ipostaze inedite, radiind de fericire, alături de persoanele dragi . Elena Udrea a vrut ca prima ieşire să fie în Parcul Herăstrău, pentru a trage în piept dulcele aer al libertăţii. Îmbrăcată cu un maieu alb şi jeanşi roz, mulaţi, Elena Udrea şi-a atârnat gentuţa galbenă de gât şi a plecat la plimbare.
 • Cum se menține Bianca în formă! Ce mănâncă și ce face pentru a arăta perfect.
 • Laura Andreșan a ajuns moartea pasiunii! ”Profa de sex” nu se mai uită în oglindă când iese din casă

Nu prea îmi mai vine să caut dovezi de noblețe și bună credință, mă scuzați.

Trecem la galben:

Simbol al forței, bogăției, holdelor de grâu

 • Reprezentanţii Comisiei Europene şi cei ai Guvernului nu au căzut de acord asupra modificărilor aduse Codului Fiscal, astfel încât oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI) nu vor mai veni în iulie la Bucureşti.
 • Raport SUA despre România: Guvernul şi Parlamentul au elaborat şi adoptat legi într-o manieră netransparentă, iar Guvernul a continuat să adopte un număr mare de ordonanţe de urgenţă fără avizul Parlamentului, în timp ce Legislativul a votat adesea împotriva ridicării imunităţii unor membri suspectaţi de fapte de corupţie.
 • Romania este printre cele mai sărace țări din Uniunea Europeana cu o rată a sărăciei de 41,7 %.
 • · Românii beneficiaza de un salariu minim brut pe economie de 218 euro pe lună, de la 1 ianuarie 2015, penultimul ca valoare din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat.
 • Și cu holdele de grâu stăm bine: Într-un top al celor mai mari 100 de exploatatori agricoli din România, primele trei locuri sunt ocupate de firme româneşti – cea a lui Constantin Duluţe, un apropiat al omului de afaceri recent decedat Culiţă Tărâţă, firma lui Adrian Porumboiu, cu 30.000 de hectare de teren în Vaslui şi judeţele învecinate, iar pe locul al treilea este grupul de firme deţinut de Ioan Niculae. Sunt însă foarte multe companii străine care au în proprietate zeci de mii de hectare de teren în România. Statisticile arată că cei mai mari investitori străini sunt italieni, germani, arabi, maghiari şi spanioli. Cele mai întinse culturi sunt cele de porumb, urmate de grâu şi floarea soarelui.

Roșu. Mărirea, bravura, îndrăzneala și generozitatea, sângele vărsat în lupte, puterea de viață și energia strămoșească

End of story

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!