RSS Feed

Vrei o țară ca afară, bravo, și dacă ea nu te vrea?

vezi toate articolele de
26 May 2014 la 11:29 un comentariu 706 vizualizari.

La o zi după alegeri încă se mai poartă discursul despre cum la secțiile de votare s-au prezentat doar bătrânii, țiganii și analfabeții sau bolnavii psihic. Adică pleava, vai, cetățenii de rangul doi ne-au votat reprezentanții în Parlamentul European, vaaai, săriiiți! Facebook-ul a fost ocupat ieri cu un filmuleț în care o bătrână pupă din reflex și microfonul reporterului – după ce-a stat la coadă la pupat moaște. Războiul de ieri împotriva alegătorilor de categorie doi care nu sunt la fel de deștepți cum sunt cei care nu votează PSD s-a purtat mai ales împotriva acelei femei. Boșorogii votează, așa suna un text, hai să mergem noi ăștia dăștepții și tinerii să le anulăm votul.

Ba mai mult, citesc editoriale în care mi se explică că electoratul liberal este mai sofisticat, mai pretențios decât votanții PSD. De la atâta sofisticare o fi venit și declarația lui Crin Antonescu: în BPN voi propune ca europarlamentarii PNL să adere la PPE. Asta după ce europarlamentarul Renate Weber spunea înainte de alegeri: Chestiunea asta pe care am tot auzit-o în campanie, că PNL va trece la PPE, este mai degrabă o poveste creată de presă. Am mai auzit și varianta ca grupul ALDE să treacă în PPE. Este o enormitate. Iar azi, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat că a demisionat din această calitate, precum şi din cea de membru al BPN. Ce mai, atâta sofisticare mai rar.

În orice caz, din cauza fricii că ăia mai proști și mai bătrâni le conduc viața, deștepții și tinerii români vor să emigreze într-o țară în care de preferință să câștige civilizații europeni. Ce să zic, prost moment luând în considerare că ălora le e frică de români în general. După rezultatele de la alegerile europarlamentare de ieri au mai căzut din variante.

Anglia – a câștigat UKIP (un partid xenofob și ultranaționalist de dreapta). Dar cum? Exploatând la maxim frica față de imigranți. Înainte de alegeri, liderul UKIP, Nigel Farage a declarat că nu s-ar simți bine dacă ar avea vecini români. Apoi și-a cerut un fel de scuze astfel: Nu trebuie să formăm o uniune politică cu România, deschizând poarta tuturor cetăţenilor ei. Trebuie să ne recuperăm dreptul de a-i opri pe delincvenţi să intre în ţara noastră şi să ne recăptăm controlul asupra frontierelor. Când se va întâmpla asta, răspunsul meu la întrebarea ‘trebuie să fim îngrijoraţi dacă avem ca vecini nişte bărbaţi din România?’ va fi ‘nu’. În același timp, unul dintre candidaţii săi la alegerile europene a angajat şapte imigranţi clandestini (or fi fost români scârbiți de concetățenii din România?) Dar desigur, UKIP este partidul civilizaților lor care poate îi caută și așteaptă pe civilizații români. Neah, nu, totuși, nu cred.

Franța – unde a câștigat partidul de extremă dreaptă, xenofob, populist şi rasist, Frontul Naţional condus de Marine Le Pen. Într-un comunicat de presă din ianurarie 2014 aceasta aprecia că: deschiderea totală a pieței muncii noastre pentru cetățenii români și bulgari este o aberație în plină criză economică și într-o perioadă de șomaj în masă.

FN consideră, în consecință, că trebuie să se schimbe situația, respectiv să se obțină într-o primă fază abrogarea directivei privind detașarea și restabilirea cât mai rapidă a controlului frontierelor. Nici civilizații francezi nu par foarte prietenoși cu civilizații noștri.

Partidul Popular Danez, anti-imigrație, a câștigat și el cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare desfășurate duminică. Alți civilizați.

Germania – tot civilizații au câștigat, mai exact conservatorii din CDU/CSU conduși de Angela Merkel. CSU dorea încă din ianuarie să le facă mai dificil accesul noilor imigranți români și bulgari la sistemul de protecție socială din Germania. La acel moment, declarațiile CSU au fost considerate populiste. Și ce surpriză – poate chiar erau și le-au mai adus niște voturi.

Austria, Ungaria și Finlanda sunt alte țări în care a căștigat extrema dreaptă.

Că un partid sau altul alege o politică de extremă dreapta cu un mesaj rasist, xenofob sau anti-imigrație e una. Procentul oamenilor civilizați (nu?!) care-l aleg drept reprezentant exact pentru genul acesta de mesaj e cu adevărat îngrijorător. Pentru că nouă, românilor (care suntem considerați acolo cetățeni de categorie C) ne vor trânti ușa în nas cetățenii lor care se consideră de categoria A. Mai buni adică. Și mai deștepți și mai civilizați. La frumusețe au pierdut startul, fie. Și o vor face la fel de lipsit de scrupule cum o facem noi cu ăia de-i considerăm pururi inferiori. Și aș spune că aici se aplică americanismul despre karma care-i o doamnă neserioasă și te mușcă de …spate când ți-e lumea mai dragă.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 1 comment
  • 1

    Daca mergi cu contract nimeni nu iti face nimic doar sa fi vorbit in prealabil cu toti cei de la viitorul tau nou loc de munca.

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!