RSS Feed

True Detective II – cu bune și rele să avem răbdare

vezi toate articolele de
29 Jul 2015 la 14:03 comenteaza acum 557 vizualizari.

Am văzut/auzit că majoritatea fanilor True Detective I desființează True Detective II. Că e prea dark, prea multe personaje ale căror acțiuni se succed prea rapid, prea complicat, prea încărcat de scene cu sex ciudat, personajele sunt prea întunecate toate și nu există contraste, că serialul este prea macabru. Prea în toate. Și sigur – cel mai des am auzit că True Detective II nu se compară cu primul.

Ba există chiar și un grup de discuții pe Facebook care desființează serialul pe care totuși îl urmărește aproape din inerție. Episodul 3, spune un fan – de ce oare îmi fac asta?


Recunosc că și eu am urmărit primele episoade ușor nelămurită, acțiunea este complicată și e foarte ușor să pierzi șirul evenimentelor. Plus că situațiile se schimbă atât de des încât ai senzația că pierzi pasul chiar dacă te concentrezi mai mult decât ai face-o urmărind oricare alt serial. Însă. La fel ca în cazul True Detective I îmi plac dialogurile și chiar și actorii (deși cumva, nu mai există la fel de multă chimie între ei cum era între McConaughey și Harrelson). Nu prea înțeleg ce s-a întâmplat cu scenariul serialului de a devenit (chiar) atât de sumbru? Pizzolatto care este de fapt scriitor se poate să fi greșit de data asta? Se știe că nu este adeptul eroului absolut dar parcă a mers prea departe acum cu toate personajele. Poate o fi și din cauză că s-a schimbat regizorul (pentru prima serie Cary Fukunaga a fost perfect însă cei doi s-au certat). Noul regizor, Justin Lin este cunoscut pentru franciza Fast and Furious. Poate și de aici smuciturile dese din serial :) .

Nu prea înțeleg unde vor duce multe dintre intrigile secundare ale filmului – nu știu de exemplu de ce se pierde atât de mult timp cu trecutul polițistului Paul Woodrugh în Afganistan. Sau cu mama lui care e dependentă de droguri și alcool. Există apoi poveștile paralele cu tații absenți sau agresivi din viața personajelor – nu spun că nu este un aspect important însă parcă toate personajele au aceeași problemă, la o adică ar putea să participe la o ședință comună cu un psiholog.

Relația dintre Frank (Vince Vaughn) și Ray (Colin Farrell) mi se pare firească și asta chiar dacă vin de pe poziții complet opuse (unul polițist și altul mafiot) mai ales că orașul în care se petrece acțiunea – Vinci – este unul mic, toată lumea se știe cu toată lumea.

În True Detective II avem totuși personaje feminine principale mai puternice decât în primul. Soția lui Frank -  Jordan (cea care e și confidenta acestuia) și polițista Ani – o femeie dură, care atunci când nu desconsideră bărbații, îi învinuiește pentru toate relele din lume. Și pe lângă ele, parcă se putea altfel, foarte multe prostituate.

Chiar dacă seria a doua se concentrează mai mult pe acțiune și nu mai există la fel de multe elemente supranaturale, localul Black Rose în care se întâlnesc Frank și Ray e puțin spooky, îmi amintește de camera cu piticul din Twin Peaks.

Pe scurt, nu pot să spun că True Detective II ar fi slab sau bun, este mai degrabă diferit de prima serie. Cum m-am așteptat să se respecte rețeta din prima serie și am fost dezamăgită că nu a fost respectată probabil că sunt subiectivă. Și oricum am ajuns abia la episodul 6. Poate că este genul acela de serial care nu devine cu adevărat bun până în momentul în care se rezolvă toate misterele.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!